Leva av och med landskapet Öland

Ölands Hembygdsförbund och Ölands Museum Himmelsberga startade den första etappen av LONA-projektet ”Att leva av och med landskapet Öland. Självhushållningen och dess vägar och stigar – igår, idag och i framtiden” den 11 februari 2014. Vi har nu arbetat med mellersta Öland och fortsätter med norra Öland under 2017. I den sista etappen planerar vi att ha södra Öland i fokus.

Vi arbetar med längre träffar i flera socknar på Öland. Under dessa träffar dokumenterar vi på plats och utbyter information om det lokala landskapet. Vi samlar in kunskap om landskapet ur ett helhetsperspektiv och dokumenterar fotografier, berättelser, mm. Vi finns också som resurser för hembygdsföreningarna i målgruppen och gör även landskapsanpassade byvandringar, föredrag, mm.

Dessa hembygdsföreningar ingår i den andra etappen av projektet – Leva Landskap Norra:

• Böda
  • Högby
  • Källa
  • Persnäs
  • Föra
  • Alböke
  • Löt
  • Köping-Egby
  • Borgholm
  • Bredsättra
  • Runsten